Hegelmann wspiera cyfryzację dzięki BPA Solutions

Ważnym filarem Hegelmann Group jest digitalizacja naszych procesów. Ze względu na nasze szerokie portfolio różnych usług w sektorze logistycznym, indywidualne rozwiązania w zakresie oprogramowania są niezbędne dla naszej działalności.

Wraz z naszym nowym partnerem BPA Solutions opracowujemy nowe rozwiązania programowe, które bezproblemowo integrują się z naszymi zespołami ERP i Microsoft. BPA Solutions oferuje indywidualne rozwiązania programowe dla SharePoint i Microsoft Office od 2001 roku. Dzięki BPA Solution Builder możemy szybciej i pewniej wdrażać nowe projekty i jeszcze bardziej poprawiać doświadczenia użytkowników dla naszych pracowników i naszych klientów.

Ważnym kamieniem milowym było zarządzanie dokumentami dla zapewnienia jakości. Skupiliśmy się tutaj na restrukturyzacji naszych procesów w kierunku przyrostowego wersjonowania formularzy i innych dokumentów. Ze względu na stale zmieniające się warunki w logistyce, w tym zmiany legislacyjne, takie jak wprowadzenie pakietu mobilności Unii Europejskiej, konieczne jest regularne dostosowywanie formularzy i procesów do nowych warunków. Zarządzanie dokumentami opracowane przez BPA Solutions umożliwia nam również uproszczenie procesów zatwierdzania pomiędzy pracownikami, przełożonymi i dyrektorami zarządzającymi. Dzięki temu możemy pewnie i szybko reagować na zmiany i odpowiednio optymalizować dotychczasowe procesy.

BPA Solutions umożliwia nam również tworzenie quizów e-learningowych i śledzenie wyników pracowników w celu uproszczenia szkoleń cyfrowych i poprawy doświadczeń związanych z nauką.

Szwajcarska firma oferuje wysoki poziom elastyczności i jakości. Dzięki integracji z SharePointem nowe moduły bez problemu wpasowują się w nasz istniejący proces biznesowy. Będziemy kontynuować współpracę z BPA Solutions przy podobnych projektach w przyszłości.