Hegelmann Group rozszerza swoją działalność w USA

Międzynarodowe przedsiębiorstwo transportowo-logistyczne rozpoczyna działalność w Ameryce Północnej jako Hegelmann USA. Centrala w Chicago rozpocznie świadczenie usług transportowych i logistycznych z początkiem stycznia przyszłego roku. W ciągu pierwszych trzech lat planowana jest inwestycja w rozwój nowego oddziału amerykańskiego w wysokości około dziesięciu milionów euro. W przyszłości Hegelmann planuje otwarcie kolejnych rynków Ameryki Północnej i Środkowej. Pierwszym celem będzie Kanada. Kontynuowany ma być wzrost międzynarodowy. W pierwszym roku w USA ma powstać co najmniej 15 nowych miejsc pracy. Flota będzie początkowo składać się z dziesięciu standardowych ciężarówek. Później flota zostanie rozbudowana o ciężarówki zasilane LNG lub energią elektryczną. 'Już wcześniej rozważaliśmy ekspansję w USA do końca 2019 roku. Chcemy stać się globalną organizacją, która oferuje swoje usługi na kontynencie europejskim, północnoamerykańskim i azjatyckim. Wierzymy, że dzięki ciężkiej i uczciwej pracy możemy stać się odnoszącym sukcesy, ambitnym i stale rosnącym graczem na rynku amerykańskim i północnoamerykańskim’ – wyjaśnia Andrew Jasinskas, Head of Business Development w Hegelmann Group, który jest odpowiedzialny za ekspansję w USA. Hegelmann ma już powiązania z rynkiem amerykańskim. 'Oferujemy usługi logistyczne dla naszych amerykańskich partnerów w Europie i dlatego jesteśmy już dobrze połączeni’, mówi Jasinskas. W pierwszym roku ekspansji Hegelmann planuje zainwestować około dwóch milionów euro w rozwój strategiczny i operacje. Kolejne osiem milionów euro ma nastąpić w drugim i trzecim roku. Planowane są między innymi zakupy naczep 'dry van’, naczep termicznych, platform, silosów i naczep do przewozu samochodów. 'Chcemy bardzo szybko zaoferować w USA taki sam zakres usług jak w Europie. Jesteśmy globalną i silną firmą’ – podsumowuje Jasinskas. Odwiedź naszą stronę w USA Visit our US page